keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Heinää, heinää, heinää...

Moni ei tunnu käsittävän millainen määrä pelkkää heinää tällaiseen eläinmäärään uppoaa (eläinlaumanihan ei rajoitu näihin tässä blogissa esiintyvään viiteen kaniin, vaan minulla on myös yli 30 marsua...). On vähintäänkin huvittaavaa, kun esimerkiksi kysytään, että käytänkö Osku-heinää. Joo, kyllä, käyn hakemassa päivittäin Prismasta pakettiautolla ja peräkärryllä niitä 1kg (?) Osku-paketteja. :D Tai sitten en.

Alla olevat kuvat ovat huonoja eikä niistä saa selvää (kiitos Olympus jälleen kerran) ja väritkin ovat ihan kummalliset (heinä EI ole harmaata...), mutta halusin näyttää esimerkin siitä, mikä minulle on pieni paali ja mikä iso. Kuvissa siis päällimmäisenä ns. "normaali" eli suunnilleen 8kg paali. Se on PIENI. Se ei riitä mihinkään. Alla on noin 16kg paali. Se on iso tai oikeastaan sopivan kokoinen. Paalit ovat tosiaan toisesta päästä tasoissa, joten kokoero on melko huikea, tämä näkyy ehkä paremmin alemmassa kuvassa.
Että siitä sitten vaan laskemaan montaako Osku-pakettia tuollainen isompi paali vastaa... :D

Heinän hankkiminen on niitä harrastuksen ikävämpiä puolia. Mistä saa hyvää heinää järkevään hintaan ja vielä tarpeeksi. Säilytys on myös oma lukunsa. 


1 kommentti:

  1. Musta tuntuu jo, että kahteen marsuun menee isot määrät heinää, kun kaikki tallotaan ja pissataan häkin pohjalle. :D

    VastaaPoista